Dve rakete pogodile su danas bazu u kojoj se nalaze američki vojnici u istočnoj Siriji, a u napadu nije bilo ljudskih ili materijalnih gubitaka, saopštila je američka vojska.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, preneo je AP, dodajući da u tom delu Sirije nije neuobičajeno da baze u kojima su stacionirani američki vojnici budu pod raketnom vatrom ili minobacačkim napadima.

Potpredsednik Centralne komande SAD DŽo Bučino izjavio je da ''napadi ove vrste dovode koalicione snage i civilno stanovništvo u opasnost i potkopavaju teško zarađenu stabilnost i bebednost Sirije i regiona''.

Centralna komanda saopštila je da su pripadnici Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima, koje podržavaju SAD, posetili lokaciju sa koje su rakete lansirane i pronašli treću koja nije ispaljena.

Kako navodi AP, u sklopu kampanje protiv spavača Islamske države koja je preuzela odgovornost za napade proteklih nedelja, pripadnici Sirijskih demokratskih snaga uhapsili su danas finansijskog zvaničnika IS u provinciji Deir el Zur.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da su rakete ispalili pripadnici arapskih plemena koje naoružava Iran.

U Siriji se nalazi oko 900 američkih vojnika, dodaje AP.
 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".