Две ракете погодиле су данас базу у којој се налазе амерички војници у источној Сирији, а у нападу није било људских или материјалних губитака, саопштила је америчка војска.

За сада нико није преузео одговорност за напад, пренео је АП, додајући да у том делу Сирије није неуобичајено да базе у којима су стационирани амерички војници буду под ракетном ватром или минобацачким нападима.

Потпредседник Централне команде САД Џо Бучино изјавио је да ''напади ове врсте доводе коалиционе снаге и цивилно становништво у опасност и поткопавају тешко зарађену стабилност и бебедност Сирије и региона''.

Централна команда саопштила је да су припадници Сиријских демократских снага предвођених Курдима, које подржавају САД, посетили локацију са које су ракете лансиране и пронашли трец́у која није испаљена.

Како наводи АП, у склопу кампање против спавача Исламске државе која је преузела одговорност за нападе протеклих недеља, припадници Сиријских демократских снага ухапсили су данас финансијског званичника ИС у провинцији Деир ел Зур.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији саопштила је да су ракете испалили припадници арапских племена које наоружава Иран.

У Сирији се налази око 900 америчких војника, додаје АП.
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".