Zločin je, po svemu sudeći, izazvala činjenica da je Timotije Z. bio u dugogodišnjoj vezi sa Zoltanovom ženom E. M. što su znali svi, komšije u Kikindi i Timine u Ruskom Selu. Za aferu je znala i Zoltanova i Erikina ćerka koja živi u Kikindi, a koja je, prema svedočenju njenih poznanika, odobravala da budu zajedno.

- Ona je poznavala Timu, čak su radili u istoj firmi. Znala je i za vezu svoje majke sa njim, jer je trajala godinama. Tima je njoj čak i decu čuvao. On je radio kao kondukter u „Autoprevozu“, a u tom javnom preduzeću, kao dispečer, radi i Zoltanova ćerka. Svi su znali da je Tima u vezi sa njenom majkom – priča bivši radnik „Autoprevoza“, iz kojeg se ubijeni penzionisao pre nešto više od godinu dana.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

I Zoltanovi poznanici u Ruskom Selu znali su da je E. M. u vezi sa nekim čovekom iz Kikinde. Viđali su ih zajedno u gradu. Veruju da je i on znao da mu žena ima dugog, jer njihov brak odavno nije idiličan.

Foto: Fejsbuk pritnskrin, R. Šegrt

 

- Ta veza je trajala godinama. Možda onoliko koliko Zoltan radi u Mađarskoj. Ona je više bila kod ćerke u Kikindi nego u selu. Ovde je samo radila u pekari. Svi su znali za njenu vezu i viđali je sa tim čovekom u gradu. I to jutro, kada se dogodilo ubistvo, on ju je dovazeo na posao. Kada bi dolazio iz Mađarske, Zoltan je bio u selu. NJihov brak odavno nije dobro funkcionisao i oni su bili razdvojeni, ali ne znam da li su sudski bili razvedeni. I Zoltan je znao za njenu vezu, ali, verovatno, sada nije mogao da podnese da taj čovek odlazio kod ćerke i da je sa njegovih dvoje unučadi. To ga je, verovatno, bolelo. Verovatno je pukao i uradio to što je uradio – priča jedna Ruskoselka, koja se Zoltana seća iz osnovne škole.

Foto: R. Šegrt

 

Zanimljivo je da komšije Timotija, kao i poznanici supružnika iz Kikinde pričaju kako su sve troje bili mirni ljudi. Tima je živeo sam, nije imao decu, jer se nije ni ženio. Ima više braće.

- Tima, što bi se reklo, ne bi mrava zgazio. Zoltan je bio miran čovek i takav je bio još kao momak. Nikada nije bio sklon nasilju. I ona je ljubazna u pekari. Ko bi za nju rekao da je u nekakvoj ljubavnoj vezi. Ali, eto - zapažanja su poznanika ovo troje ljudi.

Podsetimo, Zoltan M. je Timotija Z. ubio ispred njegove kuće u naselju Železnički novi red, u istoimenoj ulici. Verovatno je znao da je prethodne noći tu prespavala i njegova supruga, koju je Tima rano ujutro kolima odvezao na posao u pekaru u Rusko Selo. Kada se vratio kući, Zoltan ga je sačekao i najpre udario čekićem, verovatno, u glavu, ispred ulaznih vrata, a onda ga u hodniku izbo nožem. Posle toga je otišao na tavan i obesio se. Zločin se dogodio rano ujutro, oko pet sati, a njihova tela pronađena su nekoliko sati kasnije, kada su komšije primetile krv na vratima kuće, pa pozvale policiju.

Foto: R. Šegrt

 

Uviđaj na mestu tragedije trajao je do kasnog popodneva. Tužilaštvo je naredilo obdukciju, pa su tela poslata u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".