Злочин је, по свему судећи, изазвала чињеница да је Тимотије З. био у дугогодишњој вези са Золтановом женом Е. М. што су знали сви, комшије у Кикинди и Тимине у Руском Селу. За аферу је знала и Золтанова и Ерикина ћерка која живи у Кикинди, а која је, према сведочењу њених познаника, одобравала да буду заједно.

- Она је познавала Тиму, чак су радили у истој фирми. Знала је и за везу своје мајке са њим, јер је трајала годинама. Тима је њој чак и децу чувао. Он је радио као кондуктер у „Аутопревозу“, а у том јавном предузећу, као диспечер, ради и Золтанова ћерка. Сви су знали да је Тима у вези са њеном мајком – прича бивши радник „Аутопревоза“, из којег се убијени пензионисао пре нешто више од годину дана.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

И Золтанови познаници у Руском Селу знали су да је Е. М. у вези са неким човеком из Кикинде. Виђали су их заједно у граду. Верују да је и он знао да му жена има дугог, јер њихов брак одавно није идиличан.

Фото: Фејсбук притнскрин, Р. Шегрт

 

- Та веза је трајала годинама. Можда онолико колико Золтан ради у Мађарској. Она је више била код ћерке у Кикинди него у селу. Овде је само радила у пекари. Сви су знали за њену везу и виђали је са тим човеком у граду. И то јутро, када се догодило убиство, он ју је довазео на посао. Када би долазио из Мађарске, Золтан је био у селу. Њихов брак одавно није добро функционисао и они су били раздвојени, али не знам да ли су судски били разведени. И Золтан је знао за њену везу, али, вероватно, сада није могао да поднесе да тај човек одлазио код ћерке и да је са његових двоје унучади. То га је, вероватно, болело. Вероватно је пукао и урадио то што је урадио – прича једна Рускоселка, која се Золтана сећа из основне школе.

Фото: Р. Шегрт

 

Занимљиво је да комшије Тимотија, као и познаници супружника из Кикинде причају како су све троје били мирни људи. Тима је живео сам, није имао децу, јер се није ни женио. Има више браће.

- Тима, што би се рекло, не би мрава згазио. Золтан је био миран човек и такав је био још као момак. Никада није био склон насиљу. И она је љубазна у пекари. Ко би за њу рекао да је у некаквој љубавној вези. Али, ето - запажања су познаника ово троје људи.

Подсетимо, Золтан М. је Тимотија З. убио испред његове куће у насељу Железнички нови ред, у истоименој улици. Вероватно је знао да је претходне ноћи ту преспавала и његова супруга, коју је Тима рано ујутро колима одвезао на посао у пекару у Руско Село. Када се вратио кући, Золтан га је сачекао и најпре ударио чекићем, вероватно, у главу, испред улазних врата, а онда га у ходнику избо ножем. После тога је отишао на таван и обесио се. Злочин се догодио рано ујутро, око пет сати, а њихова тела пронађена су неколико сати касније, када су комшије приметиле крв на вратима куће, па позвале полицију.

Фото: Р. Шегрт

 

Увиђај на месту трагедије трајао је до касног поподнева. Тужилаштво је наредило обдукцију, па су тела послата у Центар за судску медицину у Нови Сад.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".