Tokom 1, 2, 3. i 7. januara parking u zoniranim delovima Beograda neće se naplaćivati. Šalteri za rad sa strankama takođe će biti zatvoreni za rad sa strankama u tom periodu, kako su saopštili iz JKP "Parking servis". Javne garaže, posebna i SMS parkirališta radiće neprekidno tokom praznika. 

Od 4. i od 9. januara 2023. godine naplata i kontrola parkiranja u delovima Beograda koji su zonirani radiće po uobičajenom radnom vremenu. Ova informacija odnosi se i na šaltere korisničkog servisa JKP "Parking servis".

Red vožnje za praznike

Što se tiče gradskog prevoza, od 1. do 3. januara 2023. godine, na svim linijama važiće nedeljni režim vožnje. Ovakav režim vožnje važiće i za 7. januar. U subotu, 31. decembra, na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za subotu. 

U novogodišnjoj noći redovne noćne linije počeće da rade dva sata ranije, tačnije u 22 časa umesto u ponoć. U vremenskom intervalu od 22 do 23 časa preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj. Od nedelje, 8. januara, uspostavlja se redovan režim saobraćaja.

Radno vreme za praznike

Tržni centri biće zatvoreni samo dva dana - 1. i 7. januara. Što se tiče prehrambenih prodavnica, odnosno supermarketa, prema saopštenju Sekretarijata za privredu, 31. decembra oni moraju da rade do 18 časova, 1. januara mogu da budu zatvoreni, 2. i 3. januara u obavezi su da rade barem do 12 časova, 6. januara do 18, a na Božić, 7. januara takođe mogu da zatvore sve svoje objekte.

Zelene pijace u subotu, 31. decembra, radiće uobičajeno, od 06 do 19 časova, dok 1. i 7. januara (nedelja i subota) januara neće raditi. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Apoteke u sastavu "Apoteka Beograd" 31. decembra će biti otvorene do 18 časova, a neće raditi 1, 2. i 3. januara, osim onih koje su dežurne non-stop, kao i dnevno dežurne apoteke, a ovde pogledajte spisak i adrese tih apoteka. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".