Direktorka Fondacije za srpsko društvo i državu danas je pokazala ovim gestom svoju humanost, ističući da su sva deca jednaka bez obzira na to kojoj nacionalnosti i staležu pripadaju, da li su ometeni u razvoju ili ne. 

Na ovaj humanitarni poziv odazvali su se brojne poznate ličnosti. Leontina Vukmanović sa horom "Čarolije", Tijana Dapčević, Aleksa Jelić i plesna grupa, Iva Štrljić sa glumcima koji su igrali predstavu "Patrolne šape protiv vile Grdane". Jelena Karleuša i Nikola Rokvić još jednom su pokazali da su uvek tu kada su u pitanju humanitarne akcije i nisu krili koliko je veliko njihovo srce. 

Foto: Nportal

 

Nikola je istakao da će ovaj događaj tek pokrenuti niz kulturnih humnitarnih manifestacija i da mi je drago što je deo ovog projekta koji nas spaja i budi važnost povezanosti i humanosti. U naredim godinama očekuje da se neguje započeta tradicija koja ima ogroman značaj za društvo i za narod, pogotovo za one kojima je potrebna pomoć. Drago mu je da se velik broj njegovih kolega odazvao da bude deo ove akcije. Rokvić je izveo svoju pesmu "Zavoli" kojom je poslao snažnu poruku našem narodu i deci. 

Foto: Nportal

 

Moderatorka događaja bila je voditeljka Irina Vukotić, a događaj je otvorila pevačica Leontina Vukmanović sa horom "Čarolije" i pesmom "Zončići, zvončići". Tijana Dapčević je glasno poručila pre svog nastupa da smo svi jednaki. Pored pomenutih izvođača, učestvovali su i Goca Tržan i Leksington bend. 

Na kraju događaja, obratio se poglavar SPC sa porukom prihvatanja i pozivom na molitvu za direktorku fondacije koja ima veliko srce kao i za sav narod, braću i sestre. 

Na događaj je došlo nekoliko stotina dece sa različitih teritorija grada Beograda, kako iz nacionalnih manjina i sa posebnim potrebama, tako i onih koji nemaju zdravstveni problem . Paketići su za vreme koncerta smešteni iza ograda ispred  Starog dvoga, a na stolicama su bile postavljene bele ruže i baloni kao znak podrške i jednakosti svima. 

Posle 14 časova počela je dodela novogodišnjih paketića za decu. 

HUMANITARNA DODELA PAKETIĆA: Fondacija za srpski narod i državu

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".