Koncert je počeo u pola osam i trajao je cela dva sata. Na samom ulazu u salu kulturne stanice, stajala je kutija u koju se  ubacivao novac kao prilog u zamenu za kartu. 

Sala Ruskog doma je bila više nego puna, to je još jedan dokaz koliko su Srbi složni kada je potrebna pomoć nemoćnima. 

Foto: Nportal

 

 Na samom početku večeri, obratila se moderatorka koja se zahvalila  velikom broju ljudi koji su došli da uživaju u pesmama koje su pevane na srpskom i ruskom jeziku, a koje su posvećene otadžbini. Ona se zahvalila prijateljima iz Rusije i dugogodišnjem prijateljstvu i ljubavi koju pružaju Srbima i našoj otadžbini, pravoslavlju. 

Foto: Nportal

 

Veče je otvorila predivnim glasom Milica Dosković, horska pevačica iz Novog Sada, interperetacijom svoje pesme "Ne dam". Nakon toga, publika je dala dug i jak aplauz koji je pokrenuo niz emocija koje smo mogli videti u nastavku koncerta. 

Na humanitarnom koncertu učestvovali su "Zlatno zvonce", "Sveta Srbija", "Tri večnosti", "Fenečki biseri", Pavlina Radovanović, Mina Krajnović, Jefimija Đinović, Milica Dosković, dok je počasni gost bila naša cenjena pevačica Snežana Đurišić koja je poznata po tome da se rado odaziva na ovako plemenite događaje.