NJegova supruga je nema od bola. Pozlilo joj je, pa je morala da interveniše i Hitna pomoć.

- Pustite me. Hoću da idem sa njim. Meni nema života bez njega – jedva izgovara ova ucveljena žena koju pokušavaju da umire članovi porodice i prijatelji.

Oni su tu kako bi ovoj nesrećnoj porodici pomogli da pripreme Nenadovu sahranu.

Neutešne su i Nenadove ćerke Jovana (28) i Kristina (25) a, kako kažu, sa gubitkom oca najteže se suočava njihov brat Lazar (19) koji ne prestaje da plače i ne izlazi iz svoje sobe.

Nenadove ćerke pričaju da ne mogu da veruju šta su doživele, a još veću nevericu stvara činjenica da je ubistvo njihovog oca, kako se sumnja, organizovao njegov radnik M.P. sa kojim je poslednjih godina delio i dobro i zlo.

Foto: Privatna arhiva

 

- On je, sa svojim bratom, radio kod mog oca koji je tokom leta prodavao drva za ogrev. Radili su i druge poslove na seoskom imanju. Brao je maline. Uvek je bio više nego ispoštovan. Zajedno sa nama je i jeo i pio. Moj otac ga nije odvajao od nas. Čak mu je davao da vozi jedan od naših automobila i trudio se da se o njega, ni na koji način, ne ogreši – pričaju dve mlade žene dok grcaju u suzama.

Nenad je znao šta znači nemati i valjda je zato imao razumevanje za one koji sada imaju manje od njega. Celog života je vredno radio kako bi se skućio i svojoj porodici obezbedio bolji život.

- Majka i otac su ovu kuću podigli iz zemlje i peska. Imali smo tri sobe koje prokišnjavaju i dva kreveta gde smo svi spavali. Naši roditelji ne znaju šta je odmor i more. Nisu birali poslove samo da bi nama bilo bolje. Spremali su se da nas dočekaju da zajedno proslavimo Novu godinu, a evo šta nas je snašlo – pričaju Nenadove ćerke.

Foto: I. Mitić

 

Pre dva dana, u popodnevnim satima, Nenad je sa jednim porodičnim prijateljem i sa osumnjičenim za podstrekivanje na njegovo ubistvo krenuo u šumu kako bi, pred Božić, obezbedio hrastove grane za pravljenje Badnjaka čime se njegova porodica takođe bavila.

Kada su stigli u šumu, u ataru sela Goli Rid, Nenadov prijatelj i M.P. su otišli na jednu, a nesrećni čovek na drugi kraj šume. Posle izvesnog vremena začio se pucanj, a Nenad je zatečen, kraj gomile hrastovih grana koje je u međuvremenu posekao.

- Isprva se nije videlo da je povređen, pa se naš porodični prijatelj našalio sa njim i pitao ga zar je baš tu rešio da spava. Tek kada je prišao shvatio je da je moj otac mrtav – kaže jedna od njegovih ćerki.

Nesrećni čovek je navodno pogođen s leđa, u predelu vrata, a delići metka iz lovačke puške ostavili su ozbiljne povrede usled kojih je preminuo na mestu.

Foto: I. Mitić

 

Za ovo mučko ubistvo osumnjičen je T.P. (77), iz okoline Lebana. On je, kako se sumnja, na nagovor svog unuka, skriven u žbunju, ispalio hitac iz lovačke puške. Policija je, posle intenzivne istrage, uspela da rasvetli ovo ubistvo i da uhapsi dedu i unuka. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".