Његова супруга је нема од бола. Позлило јој је, па је морала да интервенише и Хитна помоћ.

- Пустите ме. Хоћу да идем са њим. Мени нема живота без њега – једва изговара ова уцвељена жена коју покушавају да умире чланови породице и пријатељи.

Они су ту како би овој несрећној породици помогли да припреме Ненадову сахрану.

Неутешне су и Ненадове ћерке Јована (28) и Кристина (25) а, како кажу, са губитком оца најтеже се суочава њихов брат Лазар (19) који не престаје да плаче и не излази из своје собе.

Ненадове ћерке причају да не могу да верују шта су доживеле, а још већу неверицу ствара чињеница да је убиство њиховог оца, како се сумња, организовао његов радник М.П. са којим је последњих година делио и добро и зло.

Фото: Приватна архива

 

- Он је, са својим братом, радио код мог оца који је током лета продавао дрва за огрев. Радили су и друге послове на сеоском имању. Брао је малине. Увек је био више него испоштован. Заједно са нама је и јео и пио. Мој отац га није одвајао од нас. Чак му је давао да вози један од наших аутомобила и трудио се да се о њега, ни на који начин, не огреши – причају две младе жене док грцају у сузама.

Ненад је знао шта значи немати и ваљда је зато имао разумевање за оне који сада имају мање од њега. Целог живота је вредно радио како би се скућио и својој породици обезбедио бољи живот.

- Мајка и отац су ову кућу подигли из земље и песка. Имали смо три собе које прокишњавају и два кревета где смо сви спавали. Наши родитељи не знају шта је одмор и море. Нису бирали послове само да би нама било боље. Спремали су се да нас дочекају да заједно прославимо Нову годину, а ево шта нас је снашло – причају Ненадове ћерке.

Фото: И. Митић

 

Пре два дана, у поподневним сатима, Ненад је са једним породичним пријатељем и са осумњиченим за подстрекивање на његово убиство кренуо у шуму како би, пред Божић, обезбедио храстове гране за прављење Бадњака чиме се његова породица такође бавила.

Када су стигли у шуму, у атару села Голи Рид, Ненадов пријатељ и М.П. су отишли на једну, а несрећни човек на други крај шуме. После извесног времена зачио се пуцањ, а Ненад је затечен, крај гомиле храстових грана које је у међувремену посекао.

- Испрва се није видело да је повређен, па се наш породични пријатељ нашалио са њим и питао га зар је баш ту решио да спава. Тек када је пришао схватио је да је мој отац мртав – каже једна од његових ћерки.

Несрећни човек је наводно погођен с леђа, у пределу врата, а делићи метка из ловачке пушке оставили су озбиљне повреде услед којих је преминуо на месту.

Фото: И. Митић

 

За ово мучко убиство осумњичен је Т.П. (77), из околине Лебана. Он је, како се сумња, на наговор свог унука, скривен у жбуњу, испалио хитац из ловачке пушке. Полиција је, после интензивне истраге, успела да расветли ово убиство и да ухапси деду и унука. Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву у Лесковцу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".