U svojoj dugoj istoriji Real Madrid je uspeo da podigne čak 14 puta titulu prvaka Evrope, dva puta Kup UEFA, drugo po redu najprestižnije takmičenje, ali nijednom nisu uspeli treće najprestižnije takmičenje da osvoje.

Real Madrid u Evropi je finala gubio protiv Benfike 1962. godine, Intera 1964. godine i Liverpula 1981. godine u najprestižnijem takmičenju. U Kupu UEFA nikada nije izgubio finale, dok je u trećem najprestižnijem takmičenju izgubio dva, jedno od Čelsija, a drugo od Aberdina.

Četrdesetdvogodišnji Aleks Ferguson je na klupi Aberdina napravio čudo u Danskoj. Šestostruki prvak Evrope u tom trenutku je igrao protiv osvajača kupa Škotske u UEFA-inom Kupu osvajača kupova. Počelo je veoma dobro za Škote, poveli su u sedmom minutu, a sedam minuta kasnije je Real Madrid postigao izjednačujući pogodak sa bele tačke.

Timovi su bili jednaki, a stanje na terenu nije bilo idealno. Kiša je uništila travnati teren i napravila blatnjave bare koje su usporavale igru. Ipak, do kraja regularnih 90 minuta, nije bilo pogodaka.

Odlučujući gol je postignut u 112. minutu, a Aberdin je uspeo da podigne trofej. Ovo finale je bilo poslednje koje je Real Madrid izgubio. Tako su se Škoti upisali u istoriju kao jedan od retkih, ako ne i jedini tim, koji nikada nije izgubio od Reala iz Madrida.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".