У својој дугој историји Реал Мадрид је успео да подигне чак 14 пута титулу првака Европе, два пута Куп УЕФА, друго по реду најпрестижније такмичење, али ниједном нису успели треће најпрестижније такмичење да освоје.

Реал Мадрид у Европи је финала губио против Бенфике 1962. године, Интера 1964. године и Ливерпула 1981. године у најпрестижнијем такмичењу. У Купу УЕФА никада није изгубио финале, док је у трећем најпрестижнијем такмичењу изгубио два, једно од Челсија, а друго од Абердина.

Четрдесетдвогодишњи Алекс Фергусон је на клупи Абердина направио чудо у Данској. Шестоструки првак Европе у том тренутку је играо против освајача купа Шкотске у УЕФА-ином Купу освајача купова. Почело је веома добро за Шкоте, повели су у седмом минуту, а седам минута касније је Реал Мадрид постигао изједначујући погодак са беле тачке.

Тимови су били једнаки, а стање на терену није било идеално. Киша је уништила травнати терен и направила блатњаве баре које су успоравале игру. Ипак, до краја регуларних 90 минута, није било погодака.

Одлучујући гол је постигнут у 112. минуту, а Абердин је успео да подигне трофеј. Ово финале је било последње које је Реал Мадрид изгубио. Тако су се Шкоти уписали у историју као један од ретких, ако не и једини тим, који никада није изгубио од Реала из Мадрида.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".