- U UKC Niš je primljeno šest pacijenata. Četiri pacijenta su na odeljenju reanimacije i dvoje na odeljenju toksikologije. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama - rekli su nam iz UKC Niš.

Kako nam je rečeno, svi pacijenti su naši državljani.

Reč je o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. 

Teretna kompozicija je imala 20 vagon-cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir. 

Zbog iskliznuća, došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferi, pa nadležni apeluju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.


Takođe, saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na autoputu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

Na terenu je 19 vatrogasaca spasilaca sedam vozila iz Vatrogasno-spasilackog bataljona Pirot i kreće još sedam vatrogasaca-spasilaca sa tri vozila iz Niša, uključujući i vozila i tim za opasne materije.

Zbog zavese koja se formirala od isparenja amonijaka, nekoliko vozila je sletelo sa autoputa i trenutno nije moguće prići mestu nesreće.

(24sedam)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".