- У УКЦ Ниш је примљено шест пацијената. Четири пацијента су на одељењу реанимације и двоје на одељењу токсикологије. Сви су стабилних виталних параметара са надражајним симптомима и благим хемијским опекотинама - рекли су нам из УКЦ Ниш.

Како нам је речено, сви пацијенти су наши држављани.

Реч је о теретној композицији која свакодневно саобраћа на овој деоници, превозећи сировине из Бугарске за Прахово и Шабац. 

Теретна композиција је имала 20 вагон-цистерни, које су у власништву компаније Еликсир. 

Због исклизнућа, дошло је до цурења гаса и велике концентрације гаса у атмосфери, па надлежни апелују на грађане који живе у близини да не напуштају своје домове и да не излазе напоље.


Такође, саобраћај између Пирота и Беле Паланке на аутопуту и магистралном путу је у прекиду због слабе видљивости, а алтернативни путни правац је преко села Понор.

На терену је 19 ватрогасаца спасилаца седам возила из Ватрогасно-спасилацког батаљона Пирот и креће још седам ватрогасаца-спасилаца са три возила из Ниша, укључујући и возила и тим за опасне материје.

Због завесе која се формирала од испарења амонијака, неколико возила је слетело са аутопута и тренутно није могуће прићи месту несреће.

(24седам)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".