Film “Munje” i danas je omiljen mnogim generacijama, a snimanje ovog projekta su pratile brojne zanimljivosti. Svakako važi za jedan od kultnih ostvarenja domaće kinematografije.

Foto reprint TV novosti

 

 

Pankerka Lola sa karakterističnom frizurom i krupnim očima ostala je jedna od najupečatljivijih likova, ali ona se posle ovog filma povukla sa scene i nismo imali prilike da je gledamo kao glumicu.

Milica Vujović je devojka koja je igrala Lolu, rame uz rame sa koleginicom Majom Mandžukom, o kojoj se kasnije dosta pisalo.

Foto: Jutjub printskrin/Prividjenje

 

 

Milica se povukla iz glumačkih voda, ali je nastavila da se pojavljuje na televiziji, samo u nešto drugačijem izdanju. Naime, ona je počela da vodi emisiju o muzici, ekstremnim sportovima i ekologiji, a umesto kratke kose, ona privatno voli dugu kosu vezanu u rep i nenapadnu šminku.

Zanimljivo za Munje jeste način na koji su odabrane glumice koje će igrati Lolu i Katu. Odluka je bila da to budu neprofesionalne glumice, te je Katu koju je igrala Maja Mandžuka, otkrio Zoran Cvijanović, dok je Lolu doveo Sergej Trifunović.

 

 

Scenarista filma, Srđa Anđelić, jednom prilikom je pojasnio da su sve devojke na kastingu imale zadatak da izgovore repliku „ćao, hoćeš na piće“ i nijedna nije to dobro uradila jer su glumile, a trebalo je da izgleda prirodno. Onda se pojavila Milica Vujović koja je izgovorila „Eee, ‘oćeš piće?“ i svi su shvatili da je ona ta.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".