Филм “Муње” и данас је омиљен многим генерацијама, а снимање овог пројекта су пратиле бројне занимљивости. Свакако важи за један од култних остварења домаће кинематографије.

Фото репринт ТВ новости

 

 

Панкерка Лола са карактеристичном фризуром и крупним очима остала је једна од најупечатљивијих ликова, али она се после овог филма повукла са сцене и нисмо имали прилике да је гледамо као глумицу.

Милица Вујовић је девојка која је играла Лолу, раме уз раме са колегиницом Мајом Манџуком, о којој се касније доста писало.

Фото: Јутјуб принтскрин/Prividjenje

 

 

Милица се повукла из глумачких вода, али је наставила да се појављује на телевизији, само у нешто другачијем издању. Наиме, она је почела да води емисију о музици, екстремним спортовима и екологији, а уместо кратке косе, она приватно воли дугу косу везану у реп и ненападну шминку.

Занимљиво за Муње јесте начин на који су одабране глумице које ће играти Лолу и Кату. Одлука је била да то буду непрофесионалне глумице, те је Кату коју је играла Маја Манџука, открио Зоран Цвијановић, док је Лолу довео Сергеј Трифуновић.

 

 

Сценариста филма, Срђа Анђелић, једном приликом је појаснио да су све девојке на кастингу имале задатак да изговоре реплику „ћао, хоћеш на пиће“ и ниједна није то добро урадила јер су глумиле, а требало је да изгледа природно. Онда се појавила Милица Вујовић која је изговорила „Еее, ‘оћеш пиће?“ и сви су схватили да је она та.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".