Francuzi su branioci titule prvaka sveta, a Argentinci imaju priliku da po treći put podignu "Boginju" namenjenu najboljoj reprezentaciji planete. 

Poslednji put Argentinci su bili prvaci na Mundijalu u Meksiku 1986. godine, a tada je tim predvodio legendarni Dijego Armando Maradona. 

Ovom prilikom podsećamo vas na zanimljivu situaciju koju je Maradona imao sa episkopom bačkim Irinejom u Moskvi. 

Tokom boravka vladike u Rusiji, u hotelskom liftu, dogodio se neobičan susret. Slučajni saputnik, prišao mu je, poljubio panagiju na episkopovim grudima i zatražio blagoslov.

Vladika je uslišio ovaj zahtev slučajnog saputnika i blagoslovio ga, a tek kasnije je od monaha iz pratnje saznao da je reč o čuvenom Dijegu Maradoni.

Foto: D. Dozet

 

Vladika je blagoslovio čoveka, izašao iz lifta i nastavio put. Tek po izlasku monah iz pratnje ushićeno mu je rekao koga je zapravo blagoslovio - bila je to fudbalska legenda Dijego Maradona.

Foto: Tanjug/AP

 

Svoje viđenje ove situacije vladika Irinej je dao u intervjuu za poslednji broj nedeljnika "Pečat":

- Neki od moje sabraće znaju mnogo toga o fudbalu. Ja međutim ni u detinjstvu nisam igrao fudbal, pa čak nikad nisam do kraja gledao nijednu utakmicu. Otud uopšte nisam znao s kim razgovaram, a ni ime Maradona mi ništa nije govorilo pre ovoga slučajnog lepog susreta.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".