Direkcija KP je u saopštenju informacije o hapšenju još jednog Srbina i ometanju radova nazvala "spekulacijama" i dodala da "nema zvaničnih informacija kosovske policije o hapšenju dotične osobe", prenosi RTS.

Policija je potvrdila da je sinoć uhapsila Slađana Trajkovića, osumnjičenog za krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Kosovo onlajn ranije danas je javio da je još jedan Srbin, nekadašnji policajac, uhapšen na severu Kosovske Mitrovice, navodeći da je reč o Zoranu Mihajloviću.

Oglasio se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je rekao da najnovijim hapšenjem Zorana Mihajlovića, nekadašnjeg policajca koga Priština tereti za navodne ratne zločine, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja da sprovodi politiku progona prema srpskom narodu na KiM.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

 

Danas je održana i sednica Kriznog štaba na severu Kosovske Mitrovice, na kojoj je rečeno da su pripadnici kosovske policije juče onemogućili propust struje ka naselju Rezala.

Kosovska policija zabranila je radnicima te firme da se slobodno kreću lokalnim putem, zbog čega je, kako je naveo član Kriznog štaba i direktor "Elektrokosmeta" Boban Novaković, oko 150 stanovnika ostalo bez struje.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".