Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, legendarni Miha je preminuo okružen porodicom.

Mihajlović će ostati upamćen po brojnim uspesima, a svet fudbala će ga pamtiti i kao jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji ovog sporta. 

Miha je prošao mnogo toga i život nije mazio legendu Crvene zvezde, a njegova ispovest o detinjstvu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

- Danas živim dobro, ali znam kako je kada imate malo da jedete. Kao deta jako sam voleo banane, ali nismo imali novca. Majka mi je kupila jednu i morao sam da je podelim sa bratom. Jednom sam joj rekao da ću da kupim kamion banana kada se obogatim i da ću sve da ih pojedem - rekao je svojevremeno Siniša. 

- Danas idem u restorane, biram najbolja jela i pijem dobra vina. Ali, ništa nikada neće nadmašiti ukus tih zalogaja banane.

Kako je pričao, bogatstvo koje ostavi svojoj deci neće biti ekonomsko, već su u pitanju vrednosti i učenja. 

- Iskrenost, odanost, požrtvovanost... Moraće da se oznoje i prezime im neće biti dovoljno - pričao je legendarni Siniša Mihajlović.

Foto: Profimedia

 

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije. Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Posednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".