Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je danas preminuo u 53. godini okružen porodicom, prenose italijanski mediji.

Mihajlović će ostati upamćen po brojnim uspesima, a svet fudbala će ga pamtiti i kao jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji ovog sporta.

Uvek je predstavljao opasnost za golmane kada bi se našao ispred živog zida, a ovo potvrđuje i jedna utakmica koju i dalje pamti cela Italija. 

Bio je to 13. decembar 1998. godine, a Lacio je u Rimu dočekao ekipu Sampdorije. Tada je srpski fudbaler uradio nešto neverovatno. Naime, on je napravio het-trik iz "slobodnjaka" i to na spektaklularan način.

Foto: Tanjug/AP

 

Iako ga je pratila reputacija odličnog izvođača prekida, tog dana ga je Sampdorija, inače njegov bivši klub, dobro upamtila. 

Prvi pogodak dao je sa oko 20 metara, drugi je bio sa preko 25 metara, a treći je bio još dalje od gola. Kod sva tri golman Fabricio Feron je pokušao da interveniše, ali je to samo učinilo golove još lepšim. Mihina "levica" bila je nerešiva enigma. Pored njega je, tokom izvođenja svakog "slobodnjaka", stajao tada mladi Dejan Stanković.

Interesantno je da posle Mihajlovića niko nije uspeo da postigne tri pogotka direktno iz slobodnih udaraca na jednom meču. Pored njega, ovo je uspelo samo još Đuzepeu Sinjori, takođe u dresu Lacija. Pored toga, Mihajlović drži rekord po broju postignutih golova iz slobodnih udaraca u italijanskom prvenstvu zajedno sa Andreom Pirlom (28).

Pre Lacija Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu i Sampdoriju, a posle dresa kluba iz Rima, branio je boje Intera.

Kada je trenerska karijera u pitanju, srpski stručnjak je vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Milan, Torino, Sporting, kao i reprezentaciju Srbije. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".