Након што му се здравствено стање нагло погоршало у последњих неколико дана, он је данас преминуо у 53. години окружен породицом, преносе италијански медији.

Михајловић ће остати упамћен по бројним успесима, а свет фудбала ће га памтити и као једног од најбољих извођача слободних удараца у историји овог спорта.

Увек је представљао опасност за голмане када би се нашао испред живог зида, а ово потврђује и једна утакмица коју и даље памти цела Италија. 

Био је то 13. децембар 1998. године, а Лацио је у Риму дочекао екипу Сампдорије. Тада је српски фудбалер урадио нешто невероватно. Наиме, он је направио хет-трик из "слободњака" и то на спектаклуларан начин.

Фото: Танјуг/АП

 

Иако га је пратила репутација одличног извођача прекида, тог дана га је Сампдорија, иначе његов бивши клуб, добро упамтила. 

Први погодак дао је са око 20 метара, други је био са преко 25 метара, а трећи је био још даље од гола. Код сва три голман Фабрицио Ферон је покушао да интервенише, али је то само учинило голове још лепшим. Михина "левица" била је нерешива енигма. Поред њега је, током извођења сваког "слободњака", стајао тада млади Дејан Станковић.

Интересантно је да после Михајловића нико није успео да постигне три поготка директно из слободних удараца на једном мечу. Поред њега, ово је успело само још Ђузепеу Сињори, такође у дресу Лација. Поред тога, Михајловић држи рекорд по броју постигнутих голова из слободних удараца у италијанском првенству заједно са Андреом Пирлом (28).

Пре Лација Михајловић је играо за Борово, Војводину, Црвену звезду, Рому и Сампдорију, а после дреса клуба из Рима, бранио је боје Интера.

Када је тренерска каријера у питању, српски стручњак је водио Болоњу, Катанију, Фиорентину, Милан, Торино, Спортинг, као и репрезентацију Србије. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".