Postoji sedam znakova po kojima možete prepoznati da li je reč o igri. Ukoliko "skakuću", odnosno kreću se u skokovima i često menjaju uloge, reč je o igri. Režanje ne treba da vas zbuni, niti je bilo šta čudno. Ukoliko postoji konstantno režanje, to nije znak za oprez.

Ukoliko se tokom "igre" zaustave, kako bi došli do daha, to je takođe dobar znak i ukazuje na uzajamno poštovanje između pasa. Takođe, otvorena im je čeljust, što može izgledati zastrašujuće, ali nije znak za oprez.

Pokazuju da su spremni za igru kada spuste samo prednji deo tela. To ne znači da se spremaju za napad, već da zovu druge ljubimce na igru. Ukoliko dođe do ponekog ugriza, to nije alarmirajuće, to je deo pseće igre.

 

@cherryhoggs Signs of good dog play. Communication, gestures & body language. Trading & psychology tips & tricks. #dogtraining #dogpsychology #dogtrainingtips #dogaggression #puppytraining #dogpack #dogobedience #offleash ♬ original sound - CherryHoggs

 

Takođe, postoje određeni znakovi u ponašanju pasa koje možete prepoznati kada im nikako nije do igre. Prvi znak je mirisanje tela drugih ljubimaca, ali i brzi i eksplozivni pokreti.

Ukoliko su im uši spuštene, a rep statičan, to je takođe trenutak kada treba razdvojiti pse. Ukoliko se "igra" odvija, a oba psa učestvuju zatvorenih usta, to nije dobar znak i treba je prekinuti.

Kontraintuitivno, ukoliko reže niskim tonom, to je upozorenje drugim psima. Za razliku od prethodnog ponašanja gde spuste prednji deo tela, treba obratiti pažnju da li su raširili šape i spustili se u "gard", to je takođe znak upozorenja. Takođe, dolazi do preteranog uzbuđenja, neprekidne jurnjave i pokušaja da se opkole drugi ljubimci. Potrebno je da se ovakvo ponašanje pasa što pre koriguje.

@cherryhoggs Signs of bad dog play, dog training and psychology tips. Can lead to aggression quickly off leash. #dogtraining #dogpsychology #dogtrainingtips #dogaggression #puppytraining #dogpack #doglovers #offleashtraining ♬ original sound - CherryHoggs

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".