Постоји седам знакова по којима можете препознати да ли је реч о игри. Уколико "скакућу", односно крећу се у скоковима и често мењају улоге, реч је о игри. Режање не треба да вас збуни, нити је било шта чудно. Уколико постоји константно режање, то није знак за опрез.

Уколико се током "игре" зауставе, како би дошли до даха, то је такође добар знак и указује на узајамно поштовање између паса. Такође, отворена им је чељуст, што може изгледати застрашујуће, али није знак за опрез.

Показују да су спремни за игру када спусте само предњи део тела. То не значи да се спремају за напад, већ да зову друге љубимце на игру. Уколико дође до понеког угриза, то није алармирајуће, то је део псеће игре.

 

@cherryhoggs Signs of good dog play. Communication, gestures & body language. Trading & psychology tips & tricks. #dogtraining #dogpsychology #dogtrainingtips #dogaggression #puppytraining #dogpack #dogobedience #offleash ♬ original sound - CherryHoggs

 

Такође, постоје одређени знакови у понашању паса које можете препознати када им никако није до игре. Први знак је мирисање тела других љубимаца, али и брзи и експлозивни покрети.

Уколико су им уши спуштене, а реп статичан, то је такође тренутак када треба раздвојити псе. Уколико се "игра" одвија, а оба пса учествују затворених уста, то није добар знак и треба је прекинути.

Контраинтуитивно, уколико реже ниским тоном, то је упозорење другим псима. За разлику од претходног понашања где спусте предњи део тела, треба обратити пажњу да ли су раширили шапе и спустили се у "гард", то је такође знак упозорења. Такође, долази до претераног узбуђења, непрекидне јурњаве и покушаја да се опколе други љубимци. Потребно је да се овакво понашање паса што пре коригује.

@cherryhoggs Signs of bad dog play, dog training and psychology tips. Can lead to aggression quickly off leash. #dogtraining #dogpsychology #dogtrainingtips #dogaggression #puppytraining #dogpack #doglovers #offleashtraining ♬ original sound - CherryHoggs

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".