Reprezentacija Hrvatske je prvi polufinalista nakon što su bili bolji posle penal serije.

Meč je počeo ujednačeno, Hrvatska je izdržala prvih 90 minuta i meč je došao do produžetaka. Međutim, po zlu za Hrvate je pošlo pri kraju prvog produžetka. Nejmar je zatresao mrežu iza Livakovića nakon niza prelepih dodavanja u nadoknadi vremena.

Bruno Petković je ipak vratio egal u 117. minutu i Hrvatska je stigla do izjednačenja koje je značilo penal seriju. Ovo je bio prvi udarac Hrvatske koji je išao u okvir gola.

Brazil je poslednji put nakon penala izgubio 1986. od Francuske.

U penal seriji između "karioka" i "vatrenih". Vlašić je prišao prvi lopti i postigao gol, dok je sa druge strane šut Rodriga skinuo Livaković. Majer je, takođe precizan, podigao prednost na 2-0. Kazemiro je smanjio prednost Hrvata na 2-1. Iskusni Luka Modrić je šutirao treći po redu i bio je siguran sa bele tačke - sa druge strane je izvođač bio Pedro koji je takođe bio precizan. Rezultat je bio 3-2 posle treće serije. Oršić je započeo četvrtu seriju i bio je precizan, približivši Hrvatsku pobedi. Od Markinjosa je zavisilo da li će početi i peta serija, a on je sa bele tačke bio neprecizan - pogodivši stativu. Hrvati su pobedili rezultatom 4-2.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".