Репрезентација Хрватске је први полуфиналиста након што су били бољи после пенал серије.

Меч је почео уједначено, Хрватска је издржала првих 90 минута и меч је дошао до продужетака. Међутим, по злу за Хрвате је пошло при крају првог продужетка. Нејмар је затресао мрежу иза Ливаковића након низа прелепих додавања у надокнади времена.

Бруно Петковић је ипак вратио егал у 117. минуту и Хрватска је стигла до изједначења које је значило пенал серију. Ово је био први ударац Хрватске који је ишао у оквир гола.

Бразил је последњи пут након пенала изгубио 1986. од Француске.

У пенал серији између "кариока" и "ватрених". Влашић је пришао први лопти и постигао гол, док је са друге стране шут Родрига скинуо Ливаковић. Мајер је, такође прецизан, подигао предност на 2-0. Каземиро је смањио предност Хрвата на 2-1. Искусни Лука Модрић је шутирао трећи по реду и био је сигуран са беле тачке - са друге стране је извођач био Педро који је такође био прецизан. Резултат је био 3-2 после треће серије. Оршић је започео четврту серију и био је прецизан, приближивши Хрватску победи. Од Маркињоса је зависило да ли ће почети и пета серија, а он је са беле тачке био непрецизан - погодивши стативу. Хрвати су победили резултатом 4-2.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".