Na jugu zemlje tokom dana suvo vreme, a uveče kiša. Vetar slab i umeren. U košavskom području i u planinskim predelima jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu sa olujnim udarima.

Najniža temperatura od dva stepena do osam, a najviša od 10 do 18.

U Beogradu danas pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od četiri stepena do šest, a najviša dnevna oko 14.

RHMZ najavio kišu u naredna dva sata

- U naredna dva sata u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije tek ponegde slaba, kratkotrajna kiša.

U Bačkoj i po kotlinama jugozapadne Srbije mestimično magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 500 metara, lokalno i ispod 100 metara - objavio je RHMZ jutros u šest sati.

Upaljen meteo alarm

U Banatu je na snazi žuti meteo alarm zbog vetra, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

Za vikend toplije od proseka i pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. U nedelju krajem dana dolazi do zahlađenja na severu Srbije, a u ponedeljak i utorak se zahlađenje širi ka južnim krajevima uz moguć sneg i u nižim predelima.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".