На југу земље током дана суво време, а увече киша. Ветар слаб и умерен. У кошавском подручју и у планинским пределима јак југоисточни ветар, у јужном Банату са олујним ударима.

Најнижа температура од два степена до осам, а највиша од 10 до 18.

У Београду данас претежно облачно, повремено са кишом. Ветар умерен и јак, југоисточни. Најнижа температура од четири степена до шест, а највиша дневна око 14.

РХМЗ најавио кишу у наредна два сата

- У наредна два сата у северозападним, западним и југозападним пределима Србије тек понегде слаба, краткотрајна киша.

У Бачкој и по котлинама југозападне Србије местимично магла која смањује видлјивост на 200 до 500 метара, локално и испод 100 метара - објавио је РХМЗ јутрос у шест сати.

Упаљен метео аларм

У Банату је на снази жути метео аларм због ветра, што значи да време може бити потенцијално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - наводи се на званичном сајту РХМЗ.

Време наредних дана

За викенд топлије од просека и претежно облачно са честом појавом кише. Дуваће умерен до појачан јужни и југоисточни ветар. У недељу крајем дана долази до захлађења на северу Србије, а у понедељак и уторак се захлађење шири ка јужним крајевима уз могућ снег и у нижим пределима.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".