Na Svetskom prvenstvu u Kataru su završeni mečevi osmine finala, a poznat je i poslednji par četvrtine finala.

U prvom meču između Maroka i Španije nije bilo golova, ali je utakmica bila daleko od dosadne. Nalete Španaca su Marokanci odbijali i uspeli da izbore produžetke, a zatim i penale. Sarabija, Soler i Buskets su promašili sa bele tačke, dok su Sabiri, Ziješ i Hakimi bili precizni sa druge strane. Španija nije postigla niti jedan gol u penal završnici, a Maroko je doneo novo iznenađenje na ovom Svetskom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi meč između Portugala i Švajcarske se završio rezultatom 6-1 u korist Portugala.  Ramos je prvi put u karijeri startovao za reprezentaciju i ispunio je očekivanja selektora. Postigao je prvi gol u 17. minutu prelepim šutom. Drugi gol je postigao Pepe na asistenciju Bruna Fernandeša u 33. minutu. U 51. minutu je Ramoš ponovo postigao gol, drugi na ovom meču. Četvrti put je zatresao mrežu Rafa Gereiro u 55. minutu. Manuel Akanđi je spasao Švajcarsku potpune sramote i postigao je utešni gol u 58. minutu. U 67. minutu je Ramos uspeo da kompletira het-trik. Šesti i finalni gol u 92. minutu je postigao Rafa Leao koji je u igru ušao u 87. minutu.  Portugalija je kontrolisala meč i igrala svojim tempom i uspela da stigne do četvrtine finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Kristijano Ronaldo prvi put od 2008. godine nije izabran u startnih 11 na velikim turnirima, a tada je takođe propustio meč protiv Švajcarske. On je ušao u igru u 73. minutu. On je peti igrač u istoriji po broju nastupa na SP, a fali mu jedan gol da izjednači rekord Euzebija za najboljeg strelca reprezentacije na Mundijalima. Portugalija je poslednji put postigla više od 4 gola na Mundijalu 1966. godine u četvrtini finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Devetog decembra će se odigrati prvi meč osmine finala između Hrvatske i Brazila od 16 časova, dok će se drugi meč igrati između Holandije i Argentine od 20 časova istog dana.

Narednog dana će se od 16 časova igrati utakmica između Maroka i Portugalije, najnovijeg para. Engleska i Francuska će odmeriti snage istog dana od 20 časova. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".