На Светском првенству у Катару су завршени мечеви осмине финала, а познат је и последњи пар четвртине финала.

У првом мечу између Марока и Шпаније није било голова, али је утакмица била далеко од досадне. Налете Шпанаца су Мароканци одбијали и успели да изборе продужетке, а затим и пенале. Сарабија, Солер и Бускетс су промашили са беле тачке, док су Сабири, Зијеш и Хакими били прецизни са друге стране. Шпанија није постигла нити један гол у пенал завршници, а Мароко је донео ново изненађење на овом Светском првенству.

Фото: Танјуг/АП

 

Други меч између Португала и Швајцарске се завршио резултатом 6-1 у корист Португала.  Рамос је први пут у каријери стартовао за репрезентацију и испунио је очекивања селектора. Постигао је први гол у 17. минуту прелепим шутом. Други гол је постигао Пепе на асистенцију Бруна Фернандеша у 33. минуту. У 51. минуту је Рамош поново постигао гол, други на овом мечу. Четврти пут је затресао мрежу Рафа Гереиро у 55. минуту. Мануел Аканђи је спасао Швајцарску потпуне срамоте и постигао је утешни гол у 58. минуту. У 67. минуту је Рамос успео да комплетира хет-трик. Шести и финални гол у 92. минуту је постигао Рафа Леао који је у игру ушао у 87. минуту.  Португалија је контролисала меч и играла својим темпом и успела да стигне до четвртине финала.

Фото: Танјуг/АП

 

Кристијано Роналдо први пут од 2008. године није изабран у стартних 11 на великим турнирима, а тада је такође пропустио меч против Швајцарске. Он је ушао у игру у 73. минуту. Он је пети играч у историји по броју наступа на СП, а фали му један гол да изједначи рекорд Еузебија за најбољег стрелца репрезентације на Мундијалима. Португалија је последњи пут постигла више од 4 гола на Мундијалу 1966. године у четвртини финала.

Фото: Танјуг/АП

 

Деветог децембра ће се одиграти први меч осмине финала између Хрватске и Бразила од 16 часова, док ће се други меч играти између Холандије и Аргентине од 20 часова истог дана.

Наредног дана ће се од 16 часова играти утакмица између Марока и Португалије, најновијег пара. Енглеска и Француска ће одмерити снаге истог дана од 20 часова. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".