"Gaučosi" su potvrdili ulogu favorita i savladali su žilave "kengure" rezultatom 2:1. 

Prednost Argentini doneo je Lionel Mesi nakon lepe akcije u 35. minutu, a udvostručio ju je DŽulijan Alvarez pogotkom u 57. minutu. Vođstvo "gaučosa" smanjeno je autogolom Enca Fernandeza u 77. minutu, kada je postavljen i konačan rezultat meča. 

Pored bolje igre Argentine, ovu utakmicu obeležio je i jedan rekord. Naime, Lionel Mesi, jedan od najboljih igrača svih vreme, na jučerašnjem meču zabeležio je 1.000 nastup na profesionalnom nivou. Ovaj rekord omaleni Argentinac je krunisao golom i pobedom svog tima, te je bilo više razloga za slavlje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Mesi je u dresu Barselone odigrao 778 utakmica, dok je dres Pari Sent Žermena obukao 39 puta. On ima i 168 nastupa u dresu nacionalnog tima. Za to vreme postigao je 789 golova, podelio je 348 asistencija i osvojio čak 41 trofej. Ovo su zaista impresivne brojke za verovatno jednog od najboljih fudbalera ikada. 

Poređenja radi, Ronaldo je na istom broju utakmica upisao 725 golova, 216 asistencija i osvojio je 31 trofej. 

Foto: Profimedia

 

Ovaj 35-godišnji Argentnac je osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača, rekordnih sedam puta. Pored toga, šest puta je osvajao zlatnu kopačku, a 2020. godine je imenovan u idealni tim svih vremena.

Foto: Profimedia

 

Ovom pobedom Argentinci su prošli u četvrtfinale, a takmičenje je završeno za Australiju. U narednom meči "gaučosi" dočekuju ekipu Holandija, koja je juče rutinski savladala selekciju SAD rezultatom 3:1.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".