"Гаучоси" су потврдили улогу фаворита и савладали су жилаве "кенгуре" резултатом 2:1. 

Предност Аргентини донео је Лионел Меси након лепе акције у 35. минуту, а удвостручио ју је Џулијан Алварез поготком у 57. минуту. Вођство "гаучоса" смањено је аутоголом Енца Фернандеза у 77. минуту, када је постављен и коначан резултат меча. 

Поред боље игре Аргентине, ову утакмицу обележио је и један рекорд. Наиме, Лионел Меси, један од најбољих играча свих време, на јучерашњем мечу забележио је 1.000 наступ на професионалном нивоу. Овај рекорд омалени Аргентинац је крунисао голом и победом свог тима, те је било више разлога за славље. 

Фото: Танјуг/АП

 

Меси је у дресу Барселоне одиграо 778 утакмица, док је дрес Пари Сент Жермена обукао 39 пута. Он има и 168 наступа у дресу националног тима. За то време постигао је 789 голова, поделио је 348 асистенција и освојио чак 41 трофеј. Ово су заиста импресивне бројке за вероватно једног од најбољих фудбалера икада. 

Поређења ради, Роналдо је на истом броју утакмица уписао 725 голова, 216 асистенција и освојио је 31 трофеј. 

Фото: Профимедиа

 

Овај 35-годишњи Аргентнац је освојио Златну лопту, награду за најбољег играча, рекордних седам пута. Поред тога, шест пута је освајао златну копачку, а 2020. године је именован у идеални тим свих времена.

Фото: Профимедиа

 

Овом победом Аргентинци су прошли у четвртфинале, а такмичење је завршено за Аустралију. У наредном мечи "гаучоси" дочекују екипу Холандија, која је јуче рутински савладала селекцију САД резултатом 3:1.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".