Nakon što je direktor Tehničke škole u Trsteniku doneo odluku da dvojica učenika, koja su izmakla stolicu profesorki na času, budu isključena iz škole, oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Kruševcu!

Ovo tužilaštvo saopštilo je da je nakon prikupljenih obaveštenja, protiv dva maloletnika koja su izvršila nasilje nad profesorkom iz Trstenika, podnelo Višem sudu u Kruševcu, kao nadležnom, zahtev za pokretanje pripremnog postupka u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu, iz čl.137 st.1 u vezi čl.33 Krivičnog zakonika.

- Protiv trećeg učesnika događaja, inače punoletnog, postupak se pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku. Zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku, nismo u mogućnosti da javno iznesemo predloge koje smo uputili sudu u predmetnom aktu - navodi se u saopštenju VJT u Kruševcu.

Podsetimo, nakon što su trojica učenika maltretirala profesorku i sve to objavila na društvenim mrežama, profesorka je otvorila bolovanje. Jedan od učenika koji je snimak plasirao na društvene mreže se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka. Nastavničko veće pomenute škole donelo je jednoglasan predlog da ovi učenici budu kažnjeni izbacivanjem iz škole, a direktor je pre nekoliko dana ovu odluku podržao.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".