Након што је директор Техничке школе у Трстенику донео одлуку да двојица ученика, која су измакла столицу професорки на часу, буду искључена из школе, огласило се и Више јавно тужилаштво у Крушевцу!

Ово тужилаштво саопштило је да је након прикупљених обавештења, против два малолетника која су извршила насиље над професорком из Трстеника, поднело Вишем суду у Крушевцу, као надлежном, захтев за покретање припремног поступка у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву, из чл.137 ст.1 у вези чл.33 Кривичног законика.

- Против трећег учесника догађаја, иначе пунолетног, поступак се покреће пред стварно и месно надлежним Основним јавним тужилаштвом у Трстенику. Због осетљивости поступка и заштите права свих учесника у поступку, нисмо у могућности да јавно изнесемо предлоге које смо упутили суду у предметном акту - наводи се у саопштењу ВЈТ у Крушевцу.

Подсетимо, након што су тројица ученика малтретирала професорку и све то објавила на друштвеним мрежама, професорка је отворила боловање. Један од ученика који је снимак пласирао на друштвене мреже се исписао из школе током трајања васпитно-дисциплинског поступка. Наставничко веће поменуте школе донело је једногласан предлог да ови ученици буду кажњени избацивањем из школе, а директор је пре неколико дана ову одлуку подржао.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".