Završen je deseti takmičarski dan na Svetskom prvenstvu u Kataru, a poznati su i neki parovi osmine finala. 

Danas su kompletirane grupe "A" i "B". 

Na programu su prvo bile utakmice iz grupe "A" koje su se igrale od 16.00 časova gde je Senegal savladao selekciju Ekvadora sa 2:1, a u istovremeno je i Holandija pobedila Katar rezultatom 2:0.

Stanje u grupi "A" na kraju svih odigranih mečeva izgleda ovako: 

Prvi su Holanđani, sa sedam osvojenih bodova iz tri utakmice, a na drugom mestu se nalazi selekcija Senegala, sa samo bodom manje. Takmičenje su završile ekipe Ekvadora, sa četiri boda i Katar koji takmičenje završava bez bodova. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Utakmice grupe "B" bile su na programu od 20.00 časova, a u njima su se sastale ekipe Engleska i Velsa, odnosno selekcije SAD i Irana. 

Engleska je rutinski savladala ekipu Velsa rezultatom 3:0, a SAD su uspele da savladaju Iran minimalnim rezultatom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Stanje u grupi "B" nakon svih odigranih utakmica izgleda ovako: 

Prva je reprezentacija Engelske, sa osvojenih sedam bodova, a na drugom mestu su Amerikanci sa pet bodova iz tri utakmice. Takmičenje su završile ekipe Irana, sa osvojena tri boda i selekcija Velsa sa samo jednim bodom.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poznati su prvi parovi osmine finala Mundijala u Kataru. 

U subotu, 3. decembra od 16.00 časova u prvoj utakmici osmine finala sastaće se prvoplasirana ekipa grupe "A" i drugoplasirana ekipa grupe "B" odnosno Holandija i SAD. U okviru drugog meča osmine finala snage će odmeriti prvoplasirana ekipa grupe "B" i drugoplasirana ekipa grupe "A", odnosno Engleska i Senegal. 

Podsetimo, nakon jučerašnjeg remija protiv selekcije Kameruna, "orlovima" je za prolaz potrebna samo pobeda protiv Švajcaraca. Ta utakmica je na programu u petak, 2. decembra od 20.00 časova. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".