Naime, u "moru" pitanja koja su bila upućena njemu i kapitenu našeg državnog tima, Dušanu Tadiću, jedno je delovalo isključivo kao šaljivo.

- Selektore, imao sam priliku da razgovaram sa nekoliko Japanaca koji su došli na Svetsko prvenstvo. Svi su vas pozdravili, poželeli da pobedite sutra 3:0 (Brazil), da se sretnete (s Japanom) u finalu Svetskog prvenstva i da onda preuzmete reprezentaciju Japana...

- Je l' tako? - upitao je Piksi, pa dodao nešto što nikome drugome ne bi palo na pamet, jer su Japanci igrali sa moćnom Nemačkom, koja uvek i svuda važi za favorita, naročito na velikim takmičenjima: - Prvo nek' oni dobiju Nemačku danas, pa ćemo lako za nas posle.

A nedugo po okončanju pomenute konferencije za štampu upravo se i desio senzacionalan preokret Japana protiv Nemačke, začinjen trijumfom koji je Stojković i "prizvao".

Selektor "orlova" je, inače, na ono pitanje dodao i sledeće:

- Hvala vam na lepim željama. Znate ceo istorijat, moj sa Japanom, tako da... bilo bi suvišno da dam bilo kakav komentar. Kako oni nama i meni žele sve najbolje, tako i ja njima isto želim sve najbolje na ovom Svetskom prvenstvu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".