Наиме, у "мору" питања која су била упућена њему и капитену нашег државног тима, Душану Тадићу, једно је деловало искључиво као шаљиво.

- Селекторе, имао сам прилику да разговарам са неколико Јапанаца који су дошли на Светско првенство. Сви су вас поздравили, пожелели да победите сутра 3:0 (Бразил), да се сретнете (с Јапаном) у финалу Светског првенства и да онда преузмете репрезентацију Јапана...

- Је л' тако? - упитао је Пикси, па додао нешто што никоме другоме не би пало на памет, јер су Јапанци играли са моћном Немачком, која увек и свуда важи за фаворита, нарочито на великим такмичењима: - Прво нек' они добију Немачку данас, па ћемо лако за нас после.

А недуго по окончању поменуте конференције за штампу управо се и десио сензационалан преокрет Јапана против Немачке, зачињен тријумфом који је Стојковић и "призвао".

Селектор "орлова" је, иначе, на оно питање додао и следеће:

- Хвала вам на лепим жељама. Знате цео историјат, мој са Јапаном, тако да... било би сувишно да дам било какав коментар. Како они нама и мени желе све најбоље, тако и ја њима исто желим све најбоље на овом Светском првенству.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".