"Moramo biti jedinstveni i ljudska je dužnost stati na put tiranstvu i svakoj vrsti nasilja", navodi se u izveštaju sa vanredne sednice Nastavničkog veća koji je objavljen i na društvenim mrežama te škole.

Kolektiv navodi da su jednoglasni su u tome da treba osuditi svaki vid nasilja, kao i to da učesnike događaja treba adekvatno kazniti.

"Nedopustivo je ugrožavanje integriteta, dostojanstva i duševnog mira svakog pojedinca, pogotovu na radnom mestu", navedeno je iz škole.

Foto: Tviter printskrin/@ZoranIl77273998

 

Kolektiv naglašava da svima treba staviti do znanja da bahatost, nevaspitanje, bezobrazluk, drskost i bilo kakav vid nasilja nisu prihvatljivi.

Podsećaju da su se Tehnicka škola Trstenik, kao i njeni zaposleni, našli u žiži javnosti nakon nemilog incidenta koji se dogodio profesorki te škole koja je pretrpela psihičko, fizičko i digitalno nasilje i dodaju da su održali vanrednu sednicu Nastavnickog veća na kojoj je, kako navode, saopšteno da su poštovane sve procedure i da je dogadaj do detalja ispitan.

"Kolektiv osuduje postupak učenika i smatra da je došao poslednji čas da se odbrani ljudsko dostojanstvo, čast i profesija", navedeno je u izveštaju, datiranom od juče.

U izveštaju naglašavaju da koleginici koja je pretrpela neprijatnosti žele da se što pre oporavi, da se brzo vrati na posao i na svoje redovne aktivnosti.

Takođe, izražavaju zadovoljstsvo podrškom bivših učenika, koji im se svakodnevno obraćaju zgroženi onim što su videli, nudeći svaku vrstu pomoći u borbi protiv nasilja.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".