Postupanje u slučajevima maloletnika je jedno od najsloženijih u pravosudnoj praksi. Za procesuiranje su zaduženi najiskusniji tužioci i sudije, specijalizovani za ovu oblast.

Kako je potvrđeno danas “Novostima”, Nastavno veće odlučuje o predlogu disciplinske komisije - naredne nedelje.

Nezvanično, ne isključuje se mogućnost isključenja iz škole, kao i nešto blaže sankcije - jednice iz vladanja. Pisanim putem, škola je obavestila roditelje đaka o incidentu i potrebi da se njihova deca izjasne o celom događaju. Jedan roditelj se nije odazvao pozivu.

Foto: Tviter printskrin/@ZoranIl77273998

 

Kako su “Novosti” objavile u ponedeljak, u teškom incidentu koji se odigrao 9.novembra u popodnevnoj nastavi, N.Ž (17) je izmakao stolicu profesorki, koja je potom pala na pod. M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali. Mobilnim telefonima odnosno uživo, incident je prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber-porukama deljen u drugom slučaju.

 

 

 

U trenutku kada se u učionici odigravalo nasilje, sin profesorke bio je na nastavi u učionici preko puta. Celo njegovo odeljenje je vidno uznemireno zbog toga što je proživela majka njihovog dobrog druga. Kako je za “Novosti” ispričala profesorka M.S, snimak je dobio i njen sin.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".