Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle sastanka sa predstavnicima EU i Prištine u Briselu , koji su trajali duže od sedam sati, da nije postignut apsolutno nikakav dogovor.


- Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana bila je potpuno konstruktivna i deset puta su menjani tekstovi koje smo prihvatili, ali albanska strana bi uvek dodavalanešto što je bilo jasno da nije moguće - objasnio je on u izjavi novinarima.

Najavio da će sačekati izjavu visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borelja, šta će biti njegov savet.

- Želim da sve utiske saberem, sačuvao sam sve papire. Obratiću se našem narodu večeras ili sutra, u zavisnosti kada se vratimo - rekao je on.

Foto: Jutjub/Newsmax TV

 

 


Vučić je istakao da su pred nama besane noći, mnogo teških dana.

- Ali poslušaćemo što će biti savet i zahtev visokog predstavnika. On je tražio da ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KM što smo rekli da je sve u redu. Poštovaćemo i ponašati se u skladu s tim - najavio je on.

Vučić je ponovio da su pred nama teški dani.

- Jasno je svima u EU, ali i u svetu ko je bio konstruktivan, ko je želeo dogovor i očuvanje mira. Insistiralismo jedino da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani.

Foto: Tanjug

 

 


Neki ne žele da se primenjuje ono što je potpisano - dodao je on.

Vučić je kazao da ne misli da imamo tragediju, ali ni da će biti lako u narednom periodu.

Vučić je rekao da će se po povratku iz Brisela obratiti građanima.

- Ne znam kada ćemo stići nazad, da li večeras, ili sutra, ali ću se obratiti građanima sa svim zaključcima - rekao je Vučić.

On je srpskom narodu na KiM poručio da će država biti uz njih.

- Bićemo uz njih, i njihova država će uvek, bez obzira na sve, biti uz njih - poručio je predsednik Srbije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".