Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, после састанка са представницима ЕУ и Приштине у Бриселу , који су трајали дуже од седам сати, да није постигнут апсолутно никакав договор.


- Из мени нејасних разлога нисмо успели да постигнемо апсолутно никакав договор. Српска страна била је потпуно конструктивна и десет пута су мењани текстови које смо прихватили, али албанска страна би увек додаваланешто што је било јасно да није могуће - објаснио је он у изјави новинарима.

Најавио да ће сачекати изјаву високог представника за спољну политику и безбедност ЕУ Жозепа Бореља, шта ће бити његов савет.

- Желим да све утиске саберем, сачувао сам све папире. Обратићу се нашем народу вечерас или сутра, у зависности када се вратимо - рекао је он.

Фото: Јутјуб/Newsmax TV

 

 


Вучић је истакао да су пред нама бесане ноћи, много тешких дана.

- Али послушаћемо што ће бити савет и захтев високог представника. Он је тражио да не примењују казне, а да ми не издајемо нове таблице КМ што смо рекли да је све у реду. Поштоваћемо и понашати се у складу с тим - најавио је он.

Вучић је поновио да су пред нама тешки дани.

- Јасно је свима у ЕУ, али и у свету ко је био конструктиван, ко је желео договор и очување мира. Инсистиралисмо једино да морају да се поштују договори који су потписани.

Фото: Танјуг

 

 


Неки не желе да се примењује оно што је потписано - додао је он.

Вучић је казао да не мисли да имамо трагедију, али ни да ће бити лако у наредном периоду.

Вучић је рекао да ће се по повратку из Брисела обратити грађанима.

- Не знам када ћемо стићи назад, да ли вечерас, или сутра, али ћу се обратити грађанима са свим закључцима - рекао је Вучић.

Он је српском народу на КиМ поручио да ће држава бити уз њих.

- Бићемо уз њих, и њихова држава ће увек, без обзира на све, бити уз њих - поручио је председник Србије.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".