U toku je sastanak patrijarha i njegovih domaćina, a jedna od tema će biti i završetak izgradnje sabornog hrama na Palama i početak izgradnje sabornog hrama u Istočnom Novom Sarajevu, prenose Nezavisne novine.

Planirano je da patrijarh prošeta do Trga Srbije i obrati se građanima Istočnog Sarajeva, a jutros je u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice služio svetu arhijerejsku liturgiju.

Povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma, patrijarh će boraviti u dvodnevnoj poseti Mitropoliji dabrobosanskoj.

Poruka vernicima

Na društvenim mrežama se oglasio i patrijarh nakon šetnje.

''Neophodno je da budemo kršteni u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, neophodno je da prepoznamo Živoga Boga kao Spasitelja. Ali mi NJemu treba da se upodobimo, mi treba da se saobražavamo NJegovom Jevanđelju, NJegovoj reči, NJegovoj istini, a ne NJega sebi i čitav svet oko nas našim parametrima i kriterijumima. Svoje parametre i kriterijume treba da preobrazimo u Hristu, da uzrastemo sa njima u NJemu. Da rastemo u meru rasta visine Hristove, kako kaže apostol Pavle, kako bismo mogli primiti NJega i NJime upoznavati sebe i opštiti sa bližnjima.''