У току је састанак патријарха и његових домаћина, а једна од тема ће бити и завршетак изградње саборног храма на Палама и почетак изградње саборног храма у Источном Новом Сарајеву, преносе Независне новине.

Планирано је да патријарх прошета до Трга Србије и обрати се грађанима Источног Сарајева, а јутрос је у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице служио свету архијерејску литургију.

Поводом 50 година монашке и 30 година епископске службе митрополита Хризостома, патријарх ће боравити у дводневној посети Митрополији дабробосанској.

Порука верницима

На друштвеним мрежама се огласио и патријарх након шетње.

''Неопходно је да будемо крштени у име Оца и Сина и Светога Духа, неопходно је да препознамо Живога Бога као Спаситеља. Али ми Њему треба да се уподобимо, ми треба да се саображавамо Његовом Јеванђељу, Његовој речи, Његовој истини, а не Њега себи и читав свет око нас нашим параметрима и критеријумима. Своје параметре и критеријуме треба да преобразимо у Христу, да узрастемо са њима у Њему. Да растемо у меру раста висине Христове, како каже апостол Павле, како бисмо могли примити Њега и Њиме упознавати себе и општити са ближњима.''