Mnogi prave veliku grešku što sušilicu stavljaju u kupatilo, prostoriju u kojoj se ne puši, jer se tu javlja drugi problem. Kako je to mesto gde ima najviše vlage, osim što sušenje veša traje mnogo duže nego obično, najčešće se dešava i da poprimi miris memle. Pa umesto da vam se odeća oseća na omekšivač, završite sa majicama i džemperima koji "smrde" na buđ. Za ovaj česti problem postoji rešenje, a toliko je jednostavno da ćete biti iznenađeni kako vam ranije nije palo na pamet.

Foto: Profimedia

 

Sušilicu postavite veoma blizu, ali ne i tik uz grejno telo. Ako se grejete na grejalicu, ovde treba da budete oprezni i pazite da je ne približite suviše jer postoji rizik da će vam veš požuteti, pa i nagoreti. Rizik od TA peći i radijatora u ovom sličaju ne postoji. Preporuka je i da sušilicu postavite u kuhinji ili, pak spavaćoj sobi, dalje od prostorije u kojoj se aktivno puši.

Foto: Profimedia

 

Zašto ovaj trik deluje?

Peći i radijatori emituju toplotu i zagrevaju vazduh u svojoj neposrednoj blizini, što praktično "tera" onaj koji je poprimio neprijatne mirise daleko. Tako da ako mokar vaš stavite uz njih (a poznato je da nakvašene takanine najbolje upijaju mirise), ne samo da ćete obezbediti da se brže suši, već ćete i zaobići onaj vazduh koji je upio miris duvana. Najbolje je da s vremena na vreme okrećete sušilicu i menjate strane koje će biti tik uz peć ili radijator, kako bi se veš brže osušio, a vi izbegli upijanje dima i neprijatnih mirisa, piše "Mondo".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".