Многи праве велику грешку што сушилицу стављају у купатило, просторију у којој се не пуши, јер се ту јавља други проблем. Како је то место где има највише влаге, осим што сушење веша траје много дуже него обично, најчешће се дешава и да поприми мирис мемле. Па уместо да вам се одећа осећа на омекшивач, завршите са мајицама и џемперима који "смрде" на буђ. За овај чести проблем постоји решење, а толико је једноставно да ћете бити изненађени како вам раније није пало на памет.

Фото: Профимедиа

 

Сушилицу поставите веома близу, али не и тик уз грејно тело. Ако се грејете на грејалицу, овде треба да будете опрезни и пазите да је не приближите сувише јер постоји ризик да ће вам веш пожутети, па и нагорети. Ризик од ТА пећи и радијатора у овом сличају не постоји. Препорука је и да сушилицу поставите у кухињи или, пак спаваћој соби, даље од просторије у којој се активно пуши.

Фото: Профимедиа

 

Зашто овај трик делује?

Пећи и радијатори емитују топлоту и загревају ваздух у својој непосредној близини, што практично "тера" онај који је попримио непријатне мирисе далеко. Тако да ако мокар ваш ставите уз њих (а познато је да наквашене таканине најбоље упијају мирисе), не само да ћете обезбедити да се брже суши, већ ћете и заобићи онај ваздух који је упио мирис дувана. Најбоље је да с времена на време окрећете сушилицу и мењате стране које ће бити тик уз пећ или радијатор, како би се веш брже осушио, а ви избегли упијање дима и непријатних мириса, пише "Мондо".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".