Ivanka i Rade odlučili su da se venčaju kada su s imali samo 23. godine, a ljubav prema pozorištu je bila presudna za brak. Iz velike ljubavi rođen je sin Danilo koji je dobio ime po Radetovom ocu, a kasnije se rodila i ćerka Lucij.

Par se razveo 1987.godine a Rade je posle razvoda Ivanki posvetio zbirku pesmama, u kojoj je napisao "Od nas ništa nije ostalo sem dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da to sve nije bio tek san i privid."

Bivši supružnici su ostali u prijateljskim odnosima sve do Ivankine smrti 2010. godine. Preminula je od posledica moždanog udara u 63. godini.

 Šerbedžija danas uživa u braku sa Lenkom Udovički sa kojom ima tri ćerke, Ninu, Vanju i Milicu. Oni su se upoznali 1990. godine u Subotici, a Lenka je inače pozorišna i operska režiserka.

Zanimljivo je da je ova porodica vrlo često menjala adresu, živeli su nomadski način života, od LJubljane, preko Londona, pa sve do Los Anđelesa, a Lenka je kao mala dosta vremena provodila u Boliviji, s obzirom na to da je njena majka Bolivijka, a otac učesnik Španskog građanskog rata, Francuskog pokreta otpora, Narodnooslobodilačke borbe i društveno-politički radnik SFR Jugoslavije, Lazar Udovički.

(Glosi)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".