Piski je pričao spisku igrača koji putuju na takmičenje, povredama, ali i svojim očekivanjima.

- Da biste otišli u sledeću fazu, morate da zaslužite i budete bolji od protivnika. Pobeda je mnogo važna i svi će vam reći da je to najvažnije... Meni je važno da pobedimo lepo, rezultat je na kraju merilo, ali razmišljamo kako da zaradimo dovoljan broj bodova i prođemo dalje - rekao je Piksi.

- Šta ćemo da napravimo u Kataru? Strpite se ljudi - nasmejao se selektor "orlova" i istakao da ne oseća pritisak. 

Foto: MV

 

- Fudbaleri imaju slobodu da svoj raskošni talenat koji je neminovan da ga pokažu. A, kad će, ako ne sada?

Selektor je pričao i o onome što najviše zanima javnost u Srbiji - da li će Aleksandar Mitrović biti spreman za Svetsko prvenstvo.

- Mitrović će na Mundijal ići bez noge, možemo i glavu da mu skratimo - opet ide. Mi do noćas imamo da promenimo stvari, ali čisto sumnjam da će se nešto promeniti. Videćemo danas kada budu došli - rekao je selektor Srbije na konferenciji za medije i rekao da će Mitrović igrati i bez noge.

FOTO: M. Vukadinović

 

- Svojim ponašanjem i igrama, pa povredama koje je imao. Molio je da igra nakon toga.

Foto: N.Skenderija

 

Novinare je zanimalo ko bi šutirao odlučujući penal ako bi došlo do toga.

- Nisam razmišljao o penalima i trebalo bi da šutira onaj ko će dati gol. I to mogu svi u našem timu bez problema i ako dođe do toga - imam poverenja u sve igrače. Videćemo da li će doći do toga, a ako dođe imamo puno kandidata koji imaju srce, mirnoću i onu stvar - da ne kažem koju - rekao je Stojković i setio se sata iz 1998. godine.

- Ne znam šta da vam kažem na to. Da li je vreme da otkuca? Nisu nam nešto ti penali doneli sreće koliko se sećam, ali ne mogu da govorim nešto što ne znam da li će se desiti.

Fudbaleri Srbije sutra kreću put Katara, gde će igrati u grupi G, zajedno sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Srpski reprezentativci prvu utakmicu igraju protv ekipe Brazila 24. oktobra od 20.00 časova. Meč sa Kamerunom je na programu četiri dana kasnije, a 2. decembra se sastaju sa timom Švajcarske. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".