Piksi je svoje obraćanje počeo osvrtanjem na meč protiv Portugala koji je odigran pre okruglo godinu dana. Upravo je to bila odlučujuća utakmica kojom su srpski reprezentativci izborili mesto na Svetskom prvenstvu.

Selektor Srbije se osvrnuo na spisak igrača koji putuju u Katar

- Na širem spisku je bilo 35 fudbalera... Nije to nagrada ovima koji su tu, nego zasluga za ono što su uradili u kvalifikacijama, zbog ponašanja koje su pokazali, stvarali smo zajedno harmoniju i na kraju kvalitet. To su igrači koji zaslužuju da nose dres Srbije. Sa druge strane, igrači koji nisu na spisku - daleko od toga da su im vrata zatvorena. Oni predstavljaju budućnost kada je u pitanju Srbija i računaćemo na njih. Smatram da svi zaslužuju da se nađu na spisku - rekao je Piksi.

Piksi je govorio i o povredama.

- Ne volim kad mi igrači ne igraju zbog povreda. Očigledno je da su duži period van tima i dobro je da čvrsto verujem da će biti spremni. Radi se na tome. Ima jedna pesma od Aleksandre Prijović koja kaže "nije kome je rečeno, nego kome je suđeno". Igrače još nisam video, a sad ću se družiti sa doktorima. Valjda će igrači doći do 18 - našalio se Piksi.

Foto: ATA images

 

Selektor je pričao o očekivanjima javnosti.

- Ne mogu to da zabranim i za mene je najvažnije da su igrači svesni odgovornosti koju nose i mi rasterećeno idemo u Katar jer smo u strahovitoj  konkurenciji i sa stilom uspeli da dođemo tamo. Samo maliciozni mogu da nalaze mane, Bože moj, ne volim  nepotrebnu gordost i volim potrebnu skromnost. Ja tako živim, kao i moja porodica, tako gledam na ovaj posao i rezultati će doći ili neće doći, ali morate da ih zaslužite. Ovo je jedna šansa da skromno odemo u Katar kao što je to bilo i pre tačno godinu dana protiv Portugala - rekao je Stojković o euforiji koja je nastala u narodu pred Mundijal.

Foto: M. V.

 

Fudbaleri Srbije sutra kreću put Katara, gde će igrati u grupi G, zajedno sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Srpski reprezentativci prvu utakmicu igraju protv ekipe Brazila 24. oktobra od 20.00 časova. Meč sa Kamerunom je na programu četiri dana kasnije, a 2. decembra se sastaju sa timom Švajcarske. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".