Glumac Kevin Konroj je dao glas Mračnom vitezu u kultnim crtanim filmovima Batman: The Animated Series i Justice League, kao i u mnoštvu video igara, uključujući Batman: Arkham franšizu.

Najviše se bavio sinhronizacijom, te je njegov glas poznatiji nego njegovo lice.

Prvi izveštaji su stigli od njegove koleginice Dajan Peršing koja je igrala Poison Ivy zajedno sa Konrojem u animiranoj seriji. Nakon toga je vest su potvrdili i iz Vorner Bros Animacija.

 

 

"Veoma tužna vest: Naš voljeni glas Betmena Kevin Konroj umro je juče. On je već neko vreme bio bolestan, ali je zaista uložio mnogo vremena u konvencije, na radost brojnih fanova. - napisala je ona na Fejsbuku.

"Mnogima će nedostajati, ne samo glumačkoj ekipi, več i mnogim obožavaocima širom sveta", napisala je koleginica.

"Kevin je bio mnogo više od glumca koga sam imao zadovoljstvo da biram i režiram - bio je drag prijatelj preko 30+ godina čija dobrota i velikodušni duh nisu poznavali granice", rekao je direktor kastinga Andrea Romano u saopštenju za štampu koje je dao Varner Bros.

 

 

Mnogi koji su sarađivali sa Konrojem, ali i obožavaoci mu odaju počast na društvenim mrežama, uključujući pisca Batman: The Animated Series Pola Dina, Mark Hamil koji je bio DŽoker Konrojevom Betmenu i mnogi drugi.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".