Глумац Кевин Конрој је дао глас Мрачном витезу у култним цртаним филмовима Batman: The Animated Series и Justice League, као и у мноштву видео игара, укључујуц́и Batman: Arkham франшизу.

Највише се бавио синхронизацијом, те је његов глас познатији него његово лице.

Први извештаји су стигли од његове колегинице Дајан Першинг која је играла Poison Ivy заједно са Конројем у анимираној серији. Након тога је вест су потврдили и из Ворнер Брос Анимација.

 

 

"Веома тужна вест: Наш вољени глас Бетмена Кевин Конрој умро је јуче. Он је већ неко време био болестан, али је заиста уложио много времена у конвенције, на радост бројних фанова. - написала је она на Фејсбуку.

"Многима ће недостајати, не само глумачкој екипи, веч и многим обожаваоцима широм света", написала је колегиница.

"Кевин је био много више од глумца кога сам имао задовољство да бирам и режирам - био је драг пријатељ преко 30+ година чија доброта и великодушни дух нису познавали границе", рекао је директор кастинга Андреа Романо у саопштењу за штампу које је дао Варнер Брос.

 

 

Многи који су сарађивали са Конројем, али и обожаваоци му одају почаст на друштвеним мрежама, укључујуц́и писца Batman: The Animated Series Пола Дина, Марк Хамил који је био Џокер Конројевом Бетмену и многи други.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".