Fudbaleri Rasinga osvojili su Superkup Argentine nakon neverovatne utakmice protiv Boke Juniors 1:2 nakon produžetaka. Međutim, rezultat je na ovom susretu bio u drugom planu jer je utakmica završena pre isteka vremena budući da domaći tim nije imao dovoljan broj igrača na terenu.

Naime, sudija je na ovoj utakmici isključio čak 10 igrača, od čega sedam Bokinih. 

Za Trofej šampiona obično se bore osvajač prvenstva i pobednik kupa, ali pošto je Boka Juniors ove sezone osvojila oba takmičenja, njihov rival bio je pobednik duela između drugoplasiranog u argentinskom šampionatu (Rasing) i finaliste Kupa (Tigre). Rasing je bio bolji rival u tom meču i dobio je šansu da se bori za Superkup protiv Boke. 

Argentinski šampion je opravdao ulogu favorita i rano je došao u vođstvo. U 18. minutu pogodio je Briasko, međutim nije se dugo čekalo na izjednačenje gostiju. Već je u 22. minutu bilo 1:1 jer je Rohas postigao pogodak za Rasing. 

Rezultat se nije menjao do kraja utakmice, te je meč otišao u produžetke. Zanimljivo je da su oba tima u produžetak ušla sa igračem manje jer su Vilja i Karbonero zbog sukoba u finišu regularnog dela zaradili isključenje.

Nije se dugo čekalo do sledećeg isključenja. U 97. minutu direktan crveni karton dobija Ibara, a samo tri minuta kasnije zbog dva žuta kartona isključen je i Barela. U tom trenutku Boka Juniors je sa osam igrača na terenu. 

Rasing je iskoristio brojčanu prednost na terenu i u 119. minutu Karlos Alkaras je postigao pogodak za 1:2. On je odlučio da gol proslavi skidanjem dresa, što je izazvalo bes kod igrača Boke Juniors. Nakon ove proslave gola nastao je haos na terenu i pljuštali su crveni kartoni. 

Glavni arbitar ovog meča Teljo je na ovom meču isključio čak 10 fudbalera - sedam igrača Boke i tri fudbalera Rasinga.

BONUS VIDEO:

KAKAV GOL, STRAŠAN GOL! Slobodan Urošević i čudesan slobodan udarac protiv TSC-a.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".