Фудбалери Расинга освојили су Суперкуп Аргентине након невероватне утакмице против Боке Јуниорс 1:2 након продужетака. Међутим, резултат је на овом сусрету био у другом плану јер је утакмица завршена пре истека времена будући да домаћи тим није имао довољан број играча на терену.

Наиме, судија је на овој утакмици искључио чак 10 играча, од чега седам Бокиних. 

За Трофеј шампиона обично се боре освајач првенства и победник купа, али пошто је Бока Јуниорс ове сезоне освојила оба такмичења, њихов ривал био је победник дуела између другопласираног у аргентинском шампионату (Расинг) и финалисте Купа (Тигре). Расинг је био бољи ривал у том мечу и добио је шансу да се бори за Суперкуп против Боке. 

Аргентински шампион је оправдао улогу фаворита и рано је дошао у вођство. У 18. минуту погодио је Бриаско, међутим није се дуго чекало на изједначење гостију. Већ је у 22. минуту било 1:1 јер је Рохас постигао погодак за Расинг. 

Резултат се није мењао до краја утакмице, те је меч отишао у продужетке. Занимљиво је да су оба тима у продужетак ушла са играчем мање јер су Виља и Карбонеро због сукоба у финишу регуларног дела зарадили искључење.

Није се дуго чекало до следећег искључења. У 97. минуту директан црвени картон добија Ибара, а само три минута касније због два жута картона искључен је и Барела. У том тренутку Бока Јуниорс је са осам играча на терену. 

Расинг је искористио бројчану предност на терену и у 119. минуту Карлос Алкарас је постигао погодак за 1:2. Он је одлучио да гол прослави скидањем дреса, што је изазвало бес код играча Боке Јуниорс. Након ове прославе гола настао је хаос на терену и пљуштали су црвени картони. 

Главни арбитар овог меча Тељо је на овом мечу искључио чак 10 фудбалера - седам играча Боке и три фудбалера Расинга.

БОНУС ВИДЕО:

КАКАВ ГОЛ, СТРАШАН ГОЛ! Слободан Урошевић и чудесан слободан ударац против ТСЦ-а.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".